Info New or Forgotten?

Smash Bergen op Zoom -> Training -> Mogelijkheden

1) Individuele of groepstraining

De tennistraining waarin aandacht wordt besteed aan het verbeteren van je techniek. Er wordt ook getraind op tactische en mentale aspecten. Ook wordt er getraind op wedstrijdvormen. Deze trainingsvorm kan gevolgd worden als privé les, duo training of in groepen van verschillende samenstelling en met verschillende lesduur. Er zijn tennissers die naast deze eerste training aanvullende training volgen (extra groepstraining of privé les). Bij de indeling wordt uitgegaan van de aangegeven groepsgrootte. Mocht u inschrijven voor een groep van 4 personen 1 uur, maar lukt het niet om u voor deze lessoort in te delen, dan wordt u automatisch voor 3 personen 3 kwartier of 2 personen een half uur ingedeeld zodat de kosten gelijk blijven.

2) Jeugdtrainingen

Kinderen die nog geen lid zijn van Smash kunnen starten met een Introductie Tennis Pakket (ITP). Een kennismaking van de tennissport waarbij de kinderen spelenderwijs leren tennissen. Daarnaast hebben wij al een aantal jaren het Tenniskids programma, waarin de kinderen op basis van leeftijd worden ingedeeld op kleur. Blauw is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, rood is voor de kinderen t/m 9 jaar die op woensdagmiddag trainen, oranje t/m 11 jaar en groen t/m 14 jaar op de doordeweekse dagen. Het tennisprogramma wordt hier volledig op aangepast. Op het inschrijfformulier vind je deze opzet terug. Voor de kinderen vanaf 14 jaar zijn de trainingen meer gericht op techniek, tactiek en mentaal. Ook deze trainingen zullen op doordeweekse dagen gegeven worden op basis van beschikbaarheid van de kinderen.

3) Tweede training

Er bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een tweede training. Hiervoor kan gekozen worden uit de hierboven onder 1. en 2. genoemde trainingsmogelijkheden. Hiervoor moet u wel het trainingsformulier opnieuw invullen.

4) Training voor competitieteams

Voor de spelers die competitie spelen is er een mogelijkheid om met je team training te volgen ter voorbereiding op de competitie. Het zijn 5 trainingen van 60 minuten die ingepland worden in onderling overleg. Deze trainingen zijn vooral gericht op de tactiek. De lessen worden gegeven in overleg met de gewenste/beschikbare trainer. Inschrijven dient te gebeuren per competitieteam. De kosten worden verdeeld onder het aantal deelnemende teamgenoten.

5) Clinics

Als je niet een hele zomer of winter wilt/kunt trainen bestaat de mogelijkheid om in 5 weken een bepaalde slag extra aandacht te geven. Deze trainingen worden gegeven voor 16.00 uur en eventueel in de avond, indien daar plaats voor is. U kunt voor dit trainingsaanbod een mail sturen naar trainer@smashboz.nl.

6) ITP Senioren

INTRODUCTIE TENNISPAKKET VOOR VOLWASSENEN

Je kunt terecht bij tennisvereniging SMASH voor een INTRODUCTIE TENNIS PAKKET (ITP)

Aanbieding:
• 10 weken iedere week 3 kwartier les
• Een nieuw tennisracket t.w.v. € 100,00 wat behouden mag worden
• Vrij spelen tot en met 31 december 2018

Voor slechts: 165 EURO (zonder racket 115 EURO).

Wanneer les: Dag en tijd in overleg.
Waar: op de banen van Smash
Voor wie: iedereen van 18 jaar of ouder, geen of minimale tenniservaring en laatste 5 jaar geen lid geweest van andere tennisvereniging

Opgeven hiervoor kan via deze website

wees op tijd, want VOL is VOL!!!

Voor vragen kunt u bellen met: Robert Wijnveen, 06-53511294 of per email: trainer@smashboz.nl

7) 50+ training

Voor onze 50+ leden bestaat de mogelijkheid om een cursus van 6 weken te volgen waarbij er met name getraind wordt op het tactische vlak. Positiespel in een dubbelspel zal met name aan de orde komen. Deze trainingen worden overdag tijdens schooltijd gegeven in overleg in een groep van 8 personen. U kunt voor dit trainingsaanbod een mail sturen naar trainer@smashboz.nl.

8) Cursus Ogen trainen

De trainers van Smash verzorgen een geheel nieuwe lesvorm; uitsluitend voor speler met meer ervaring (niveau 7 tot 3).

Vanuit de 5 spelsituaties wordt u getraind in het anders/beter kijken naar uw tegenstander en de bal. Waar zitten de zwakke plekken van uw tegenstander? Wat is het gevolg van de richting en balbaan die u geeft aan de bal?  U leert situaties voorzien ( anticiperen) en u zult sneller/eenvoudiger deze situaties op kunnen lossen. 
Hierdoor groeit uw vertrouwen en neem het plezier in het spel verder toe. Door de oefenvormen in baseline spel, service en return en het totale netspel aanvallend en verdedigend, gaan uw resultaten zeker verbeteren. Deze cursus wordt op alle dagen en avonden gegeven; 13 lessen van 60 minuten in groepen van 4 of 3 spelers. 

U kunt voor dit trainingsaanbod een mail sturen naar trainer@smashboz.nl.

9) Cursus poachen

De trainers van Smash verzorgen voor gevorderde spelers ( niveau 7 t/m 3) een nieuwe cursus van 6 lessen van 60 minuten. In deze lesvorm leert u aan het net het juiste moment van "er tussen komen" te zien; komt u vaker tot scoren  en verbetert u het voetenwerk plus uw positie spel om dit in de praktijk toe te kunnen passen. Door beter en vaker aan  het net te poachen verbetert uw dubbelspel aanzienlijk en haalt u (nog) meer plezier uit het spel. Deze cursus wordt overdag gegeven en wanneer er ruimte is `s avonds.

U kunt voor dit trainingsaanbod een mail sturen naar trainer@smashboz.nl.